mælkinfo

Kan erstatte foderplaner med data fra mælk!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

mælkinfo forbedrer mælkeydelsen
Som et servicemodul tilbyder Nordan AgriCore mælkeproducenter at anvende mælkinfo værktøjet. Resultatet af omfattende internationale og europæisk arbejde er det muligt at justere foderrationen gennem analysering af fedtsyrerne i mælk.

Hvad er mælkinfo?
På samme måde som en human blodprøve, fastlægges sammenhængen mellem fedtsyrernes egenskaber i mælk og hvad køerne spiser. mælkinfo “læser” mælken for at finde ud af, hvad der foregår inde i koens krop, hvad de spiser, og hvordan de metaboliserer deres foder ( biokemiske omsætning af kemiske forbindelser ). Formålet er at maksimere mælkeproduktionen og samtidig forbedre dyrets sundhed og fertilitet.

Hvordan fungerer mælkinfo?
Hver måned sendes en mælkeprøve til laboratoriet ( tankprøve ), der udfører en infrarød analyse og derefter sendes resultaterne til os. Den indeholder målinger af fedtsyrer. Ved hjælp af et sæt ligninger, der er udviklet af Valorex R&D, bearbejder mælkinfo disse data og udarbejder en rapport, som er let at forstå. Derefter har du en oversigt over din besætnings ydeevne og sundhed, som vist gennem forskellige vurderingskriterier: mælkeproduktionseffektivitet, proteineffektivitet, fiberkvalitet og effektivitet, sundhedspotentiale, overvågningsniveauer, metan udvikling osv.

Resultaterne, der er tilgængelige på mælkinfo’s webside, har du eller din rådgiver direkte adgang til. I kan sammen overvåge udviklingen af din besætning over tid og justere dens foderrationen for at forbedre effektiviteten og sundheden.

Klik her for at se et eksempel på en mælkinfo rapport:

Hvad er fordelene ved mælkinfo for din besætning?
mælkinfo giver svar på de største problemer i mælkeproduktionen. Det forhindrer risikoen for acidose, afspejler korrekt fordøjelse og assimilering af foderration, bekræfter mængden af fiber- og proteinindtag og holder din besætning ved godt helbred. Desuden er mælkinfo et værdifuldt aktiv med hensyn til reproduktion, fordi vi ved, at foderrationen spiller en rolle i vellykkede inseminationer.

mælkinfo hjælper dig ikke kun med at finde den ideelle foderration for at sikre den bedste effektivitet i dine malkekøer, men også til at styre ændringer i foderrationer, der er nødvendige eller uforudsete. Det er et uundværligt værktøj til din besætnings succes og garanterer dig maksimal økonomisk rentabilitet.

Vil du prøve mælkinfo?
Klik på nedenstående knap for at prøve mælkinfo. Vi kontakter dig efterfølgende vedr anvendelse af mælkinfo i din besætning.

Kontakt os for at bestille
eller få mere information: