mælkinfo​

Kan erstatte foderplaner med data fra mælk!


mælkinfo forbedrer mælkeydelsen

Som et servicemodul tilbyder Nordan AgriCore mælkeproducenter at anvende mælkinfo-værktøjet. Resultatet af omfattende internationalt og europæisk arbejde er, at det er muligt at justere foderrationen gennem analyse af fedtsyrerne i mælk.

Hvad er mælkinfo?

På samme måde som en human blodprøve fastlægges sammenhængen mellem fedtsyrernes egenskaber i mælk og det, køerne spiser. mælkinfo "læser" mælken for at finde ud af, hvad der foregår inde i koens krop, hvad de spiser, og hvordan de metaboliserer deres foder (biokemisk omsætning af kemiske forbindelser). Formålet er at maksimere mælkeproduktionen og samtidig forbedre dyrets sundhed og fertilitet.

Hvordan fungerer mælkinfo?

Hver måned sendes en mælkeprøve til laboratoriet (tankprøve), der udfører en infrarød analyse, og resultaterne sendes derefter til os. Den indeholder målinger af fedtsyrer. Ved hjælp af et sæt ligninger, der er udviklet af Valorex R&D, bearbejder mælkinfo disse data og udarbejder en rapport, som er let at forstå. Derefter har du en oversigt over din besætnings ydeevne og sundhed, som vises gennem forskellige vurderingskriterier: mælkeproduktionseffektivitet, proteineffektivitet, fiberkvalitet og -effektivitet, sundhedspotentiale, overvågningsniveauer, metanudvikling osv.

Resultaterne, som er tilgængelige på mælkinfos hjemmeside, har du eller din rådgiver direkte adgang til. I kan sammen overvåge udviklingen af din besætning over tid og justere dens foderration for at forbedre effektiviteten og sundheden.

Klik på knappen for at se et eksempel på en mælkinfo rapport:

Se rapport

Hvad er fordelene ved mælkinfo for din besætning?

mælkinfo giver svar på de største problemer i mælkeproduktionen. Det forhindrer risikoen for acidose, afspejler korrekt fordøjelse og assimilering af foderrationen, bekræfter mængden af fiber- og proteinindtag og holder din besætning i godt helbred. Desuden er mælkinfo et værdifuldt aktiv med hensyn til reproduktion, fordi vi ved, at foderrationen spiller en rolle i vellykkede inseminationer.

mælkinfo hjælper dig ikke kun med at finde den ideelle foderration for at sikre den bedste effektivitet i dine malkekøer, men også til at styre ændringer i foderrationer, der er nødvendige eller uforudsete. Det er et uundværligt værktøj til din besætnings succes og garanterer dig maksimal økonomisk rentabilitet.

Vil du prøve mælkinfo?
Klik på nedenstående knap for at prøve mælkinfo. Vi kontakter dig efterfølgende angående anvendelsen af mælkinfo i din besætning.

Prøv mælkinfo