Hørfrøprodukt er godt for køerne

7. april 2020 af
Administrator
En del af kraftfoderblandinger hos mælkeproducent Holger Hedelund er tilsat hørfrøproduktet Easylin, som han har gode erfaringer med.  

Fra venstre Jesper Bering, Holger Hedelund og Martin Fyllgraf. 07-04-2020 12:52 

En del af kraftfoderblandinger hos mælkeproducent Holger Hedelund er tilsat hørfrøproduktet Easylin, som han har gode erfaringer med. Jesper Bering fra Nordan AgriCore, som forhandler produktet, fortæller, at Easylin er den perfekte kombination af råprotein, energi og Omega 3-fedtsyrer, og det har en lang række dokumenterede positive effekter i kvægstalden.

Koncentreret energikoncentrat Der er tale om et produkt med stærkt koncentreret energikoncentrat. - Den patenterede ekstrudering af hørfrø er rettet mod maksimal tilgængelighed af Omega 3-fedtsyrer.

Den forarbejdede hørfrø er fire gange mere effektiv end ren hørfrøolie med hensyn til effekten af Omega 3-fedtsyrer på koen, fortæller Jesper Bering. Når en TMR-blanding suppleres med Easylin, er det normalt muligt at reducere brugen af andre proteinkilder og erstatte mættet fedt på grund af sammensætningen i Easylin. - Den betragtelige kvalitetsforbedring af foderet er også dokumenteret via mælkinfo-rapporter. Det er et webbaseret værktøj, som på baggrund af afregningsprøver, fedtsyreprofil og data fra besætningen giver et indblik i fodereffektiviteten. Vi kan på Holger Hedelunds bedrift dokumentere en metan-reduktion og dermed en bedre fodereffektivitet efter at være begyndt at bruge kraftfoder fra Brødr. Ewers A/S, siger Jesper Bering. Mælkinfo har mere end 25 år på bagen og er udviklet igennem internationale, herunder europæiske, projekter, tilføjer han.